Granicu sa BiH nadziraće helikopterima

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Mar.2015, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Granicu sa BiH nadziraće helikopterima

ZAGREB - Vlada Hrvatske prihvatila je prijedlog da započne proces ulaska u Šengen, a ukoliko dobiju zeleno svjetlo, vanjsku granicu EU, odnosno granicu sa Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom, nadziraće helikopterima, čamcima na Dunavu, Savi i Uni, brodovima na moru i nadzornim kamerama.

Ranko Ostojić, ministar unutrašnjih poslova Hrvatske, rekao je da Hrvatska za Šengen može aplicirati 1. jula ove godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ali da neće odmah biti spremna, te da će postupak evaluacije trajati oko godinu do godinu i po dana.

Evropska unija, kako prenosi agencija Anadolija, Hrvatskoj je stavila na raspolaganje 120 miliona evra koji su namijenjeni poboljšanju standarda u nadzoru i kontroli buduće vanjske granice EU.

"Hrvatska ima velike vanjske granice, samo sa BiH ima preko 1.010 kilometara granice", rekao je Ostojić i dodao da će biti potrebno urediti upravljanje granicom, vize, migracije i azil, urediti policiju i sigurnost, šengenski informacioni sistem, carinsku saradnju, zaštitu ličnih podataka, pravosudnu saradnju i brojne druge elemente Šengenskog sporazuma.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.