Gomes: Kvalitetno vodosnabdevanje

Izvor: Akter, 28.Jul.2015, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gomes: Kvalitetno vodosnabdevanje

EU je posle prošlogodišnjih poplava u Trsteniku obnovila i 13 porodičnih kuća, obezbedila deset paketa osnovnog nameštaja i kućnih aparata i pomogla 28 mikro i malih preduzeća

Otpravnik poslova Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Hoze Antonio Gomes izjavio je danas u Trsteniku da sada više od 15.000 građana tog grada ima stabilno i kvalitetno vodosnabdevanje, zahvaljujući radovima vrednim 192.400 >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << evra koje je finansirala EU.

Gomes je, sa ministrom poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević Bošković, obišli su rehabilitovani sistem za vodosnabdevanje opštine i posetili dve porodice koje su kroz Program pomoći EU poplavljenim područjima u Srbiji dobile plastenike.

Glavna izvorišta za snabdevanje vodom Trstenika bila su zagađena tokom poplava u maju prošle godine, kada se Zapadna Morava izlila u njih i nanela velike količine mulja, navodi

se u saopštenju.

Radovi su završeni tokom februara 2015, a sistem je vraćen u funkciju tokom marta.

Unija je reagovala odmah i uputila pomoć Srbiji u sanaciji posledica poplava, a u sprovođenju aktivnosti ključna je bila saradnja sa Vladom Srbije i opštinama, rekao je Gomes.

Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić rekao je da rehabilitacijom infiltracionih jezera rešen najveći komunalni problem sa kojim se Trstenik suočio posle poplava, a građani imaju normalno vodosnabdevanje zahvaljući pomoći EU.

Bogosavljević Bošković je podsetila da je Unija izdvojila osam miliona evra za oporavak od posledica poplava u poljoprivredi u opštinama pogođenim poplavama, koja je do sada stigla do 18.000 gazdinstava.

Evropska unija je posle prošlogodišnjih poplava u Trsteniku obnovila i 13 porodičnih kuća, obezbedila deset paketa osnovnog nameštaja i kućnih aparata i pomogla 28 mikro i

malih preduzeća, navodi se u saopštenju Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge - UNOPS.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.