Gojković: Srbija ne sedi na dve stolice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2015, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Srbija ne sedi na dve stolice

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da Srbija ne sedi na dve stolice i da smo samostalna, nezavisna država koja vodi svoju unutrašnju i spoljnu politiku i da to treba poštovati.

"Srbija ima svoj spoljnopolitički prioritet i od toga se neće odustati - da bude punopravna članica EU. To je zadatak broj 1. Do 2018. ćemo uraditi sve što je zacrtano. A politika naših dobrih odnosa sa Kinom, Ruskom federacijom ili nekom drugom državom ne treba nikome >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da smeta", rekla je predsednica parlamenta za nedeljni "Kurir".

Gojkovićeva je istakla da je parlament partner Vlade u procesu donošenja zakona i da je ovaj saziv doneo više od 200 zakona, među kojima su mnogi reformski.

"Cilj nam je da do 2018. godine usaglasimo naše zakonodavstvo sa zakonodavstvom EU i u ovom sazivu doneto je više od 200 zakona, među kojima su mnogi reformski, poput Zakona o radu", rekla je Gojkovićeva.

Ona je navela da je posebno ponosna na usvajanje dva zakona koja su inicirali roditelji - Zojin i Tamarin zakon, zato što se u saradnji sa roditeljima pokazalo da se došlo do dobrih rešenja i kako skupština može da sarađuje sa građanima koji su je birali.

Gojkovićeva je naglasila da nije zagovornik donošenja kodeksa ponašanja u parlamentu, jer smatra da je važnije kućno vaspitanje i da se ne može u parlamentu ispravljati nešto što je poteklo ili nije poteklo iz kuće kada je za to bilo vreme.

Prema njenim rečima, ovaj parlament nema problem sa 250 poslanika i u njemu sede poslanici koji vrlo vredno rade.

"A onda dva ili tri poslanika iz opozicije skrenu pažnju na sebe neprimerenim ponašanjem, upotrebom veoma ružnih reči koje se više ne upotrebljavaju ni po kafanama na Ibarskoj magistrali. DS treba da sedne sa svoja dva poslanika i objasni im koje se reči na upotrebljavaju u parlamentu", rekla je ona.

Gojkovićeva je istakla da je srpska skupština peta u Evropi po broju poslanica i da ih je sada trećina, odnosno 84.

"To je najveći broj do sada, ako to uporedimo sa periodom od pre 15 godina, kada je u parlamentu bilo samo 20 žena", navela je ona, ali i naglasila da još mnogo može da se uradi na ravnopravnosti žena i u Srbiji i u drugim zemljama.

"Na primer, veoma je dobro što je Angela Merkel podržala predlog jedne od stranaka da trećina žena bude i u upravljačkim strukturama preduzeća", rekla je Gojkovićeva.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gojković: Parlament je partner vlade u donošenju zakona

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Mar.2015

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je parlament partner Vlade u procesu donošenja zakona i da je ovaj saziv doneo više od 200 zakona, među kojima su mnogi reformski..."Cilj nam je da do 2018. godine usaglasimo naše zakonodavstvo sa zakonodavstvom EU i u ovom sazivu doneto...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.