Gde se u Evropi na posao ide pevajući?

Izvor: Scandal.rs, 02.Jun.2015, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde se u Evropi na posao ide pevajući?

Anketa, koju su u 14 zemalja EU sprovele konslutantske kuće Ipsos i Edenred, pokazala je da se u proseku 38 odsto građana EU “često” oseća srećno na poslu, 52 odsto “s vremena na vreme” a osam odsto “nikada”.

Četrdeset odsto zaposlenih građana EU izjavilo je da ima poverenja u budućnost svoje zemlje, a 55 odsto njih u ličnu profesionalnu budućnost.

Holanđani se ubedljivo najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << osećaju na radnom mestu, jer je čak 63 odsto njih izjavilo da se često osećaju srećnim na poslu, a druga najsrećnija evropska nacija na poslu su Austrijanci, od kojih se 55 odsto “najčešće oseća srećnim” na radnom mestu.

Na trećem mestu su Belgijanci sa 49 odsto, slede Nemci sa 46 odsto, pa Francuzi sa 41 odsto, prenosi AFP.

Najmanji procenat zaposlenih koji su srećni na poslu je u Poljskoj (22 odsto), zatim u Česskoj (27 odsto), u Rumuniji (31 odsto) i Velikoj Britaniji (32 odsto).

Anketa je sprovedena u januaru ove godine na uzorku od 13.600 zaposlenih u 14 zemalja EU.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.