Gabrijel: Evropa pod rizikom da izgubi dostojanstvo

Izvor: Press, 02.Sep.2015, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gabrijel: Evropa pod rizikom da izgubi dostojanstvo

EU predstavlja sebe u "super nespretnom i sramnom" svetlu načinom na koji rešava krizu s izbeglicama s kojom je suocena, izjavio je u utorak zamenik nemačke kancelarke Zigmar Gabrijel.
        Ova kriza je polarizovala 28 članica EU, koja nema efikasan sistem da se suoči sa stotinama hiljada siromašnih i očajnih ljudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prenosi Rojters. Gabrijel je, govoreći za novinare u Kelnu, istakao kako  neke članice EU aktivno učestvuju u projektima kada iz toga mogu da izvuku novac, ali ne uzimaju aktivno učešće u zajednici i u teškim vremenima. Vlade nekih članica EU odbijaju da prihvate izbeglice i odupiru se planu EU o dogovoru zajedničkog plana za rešenje krize. Nemačka kancelarka Angela Merkel je u ponedeljak rekla da će, ukoliko članice EU ne budu u stanju da se dogovore o pravičnoj raspodeli izbeglica, biti doveden u pitanje Šengen. Gabrijel, koji predvodi nemačke socijal demokrate, partnersku stranku u Merkelkinoj vladajućoj koaliciji, ističe da bi takva posledica krize bila užasan udarac za EU."Odreći se otvorenih granica bio bi ogroman korak nazad u evropskoj istoriji", izjavio je Gabrijel za list "Vestodojče algemajne cajtung". "Sa Grčkom postoji rizik od gubitka novca. Ali je sada Evropa pod rizikom da izgubi dostojanstvo", ističe Gabrijel.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.