Fratini: Srbija će prevazići poteškoće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2014, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fratini: Srbija će prevazići poteškoće

Bivši šef italijanske diplomatije i evropski komesar, Franko Fratini ocenjuje da je vlada premijera Aleksandra Vučića ostvarila izuzetno pozitivne rezultate, da je razlog tome poverenje građana koje premijer uživa, te da i on i vlada imaju kapacitet da idu napred u obnovi srpske privrede, borbe protiv korupcije, jačanja pravnog sistema i napredovanja ka članstvu u EU.

"Mislim da u svim ovim oblastima premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vučić radi dobro, vlada je motivisana", izjavio je Fratini Tanjugu.

Predsednik Italijanskog instituta za međunarodne organizacije i jedan od međunarodnih savetnika srpske vlade, uveren je da će Srbija i njena vlada biti u stanju da prevaziđu tešku ekonomsku situaciju i da postignu važne rezultate na planu približavanja EU.

"Tokom mojih poslednjih sastanaka u Beogradu u maju, uočio sam napredak u ispunjavanju onog što je obećano, svih onih planova koji su u programu vlade", rekao je Fratini.

Upitan kako vidi napredak Srbije, imajući u vidu obećanje premijera da će izvršiti sveobuhvatne reforme u cilju oporavka privrede, finansijske konsolidacije i napretka ka EU, Fratini kaže:

"Da, mislim da će premijer i vlada biti u stanju da prevaziđu teške situacije, koje ne pogađaju samo Srbiju, već i celu Evropu i da će uspeti da postigne važne rezultate na planu pridruživanja EU."

Kad je reč o izazovima za Srbiju u narednim mesecima, Fratini kaže da će to biti otvaranje poglavlja u pregovorima sa EU.

"Najveći izazov je otvoriti pre kraja godine ne samo poglavlje 32 o finansijama, već i poglavlja 23 i 24 (reforma pravosuđa, pravda i bezbednost), kako bi tokom 2015. bilo moguće konkretno primeniti ta dva ključna poglavlja", rekao je Fratini, koji je svojevremeno bio komesar EU upravo za pravosuđe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fratini: Srbija će uspeti da prevaziđe poteškoće

Izvor: RTS, 01.Avg.2014

Bivši šef italijanske diplomatije i evropski komesar, Franko Fratini ocenjuje da je vlada premijera Aleksandra Vučića ostvarila izuzetno pozitivne rezultate, da je razlog tome poverenje građana koje premijer uživa, te da i on i vlada imaju kapacitet da idu napred u obnovi srpske privrede, borbe...

Nastavak na RTS...

REAKCIJE: Kako rad vlade ocenjuju strani političari?

Izvor: Press, 01.Avg.2014

Fratini: Vlada je motivisana. Bivši šef italijanske diplomatije i evropski komesar, Franko Fratini ocenjuje da je vlada premijera Aleksandra Vučića ostvarila izuzetno pozitivne rezultate, da je razlog tome poverenje građana koje premijer uživa, te da i on i vlada imaju kapacitet da idu napred...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.