Francusko ne Amerikancima

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2016, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francusko "ne" Amerikancima

Francuski premijer Manuel Vals izjavio je da Francuska odbija da zaključi ugovor o slobodnoj razmeni između EU i SAD. Vals je rekao da je jasno da ugovor čiji je cilj da ukine carinske prepreke i pravilnike između SAD i EU neće moći da bude sklopljen ako ne pruži garancije u skladu s kriterijumima koji već postoje u Francuskoj u oblastima zdravstva i čovekove okoline pre svega.

Najavljujući da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << njegova zemlja brani svoju poljoprivredu i da neće podići branu za američke proizvode, premijer Vals "vaskrsao" je Degolov otpor prema SAD i ugovoru koji je Hilari Klinton svojevremeno nazvala "ekonomskim NATO-om".

Francuski predsednik je još pre dva meseca upozorio da "ukoliko nema reciprociteta, ukoliko nema transparentnosti, ukoliko postoji opasnost za poljoprivrednike, ukoliko nema pristupa državnim tenderima, a SAD to u Eu imaju - onda nema potpisivanja ugovora sa SAD o bescarinskoj uniji".

Što je najgore, SAD pokušavaju da potpuno ponište državno pravosuđe u EU tražeći da za sve sporove između korporacija i evropskih država budu nadležni američki arbitražni sudovi koji su zapravo privatni i u kojima sede poslovni advokati koje plaćaju upravo korporacije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.