Francuska za brzo imenovanje novog britanskog premijera

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2016, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska za brzo imenovanje novog britanskog premijera

Šef francuske diplomatije Žan-Mark Ero izrazio je danas nadu da će Velika Britanija narednih dana imenovati novog premijera da bi se ubrzao proces izlaska te zemlje iz Evropske unije.

"Britanci moraju da imenuju novog premijera što će verovatno trajati nekoliko dana", rekao je Ero u Berlinu na sastanku s kolegama iz šest zemalja osnivača EU.

Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je juče da podnosi ostavku pošto su Britanci na referendumu u četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << glasali za izlazak zemlje iz EU.

Kameron je dodao da će napustiti premijersko mesto tek posle određivanje novog lidera njegove Konzervativne partije, na kongresu stranke početkom oktobra, što su mnogi evropski zvaničnici ocenili da je to suviše dug period i da bi proces izlaska zemlje trebalo da počne što je pre moguće.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.