Felon: Izlazak iz EU može da pomogne modernizaciji vojske

Izvor: Vostok.rs, 23.Jul.2016, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Felon: Izlazak iz EU može da pomogne modernizaciji vojske

 
Ministar odbrane Velike Britanije Majkl Felon je izjavio da izlazak te zemlje iz Evropske unije može da pomogne modernizaciji Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva, navodi se na portalu „Difens njuz“.

Prema rečima britanskog ministra odbrane, EU po nivou inovacija u vojsci zaostaje za SAD 20-40 godina, što je delimično uslovljeno pravilima Evropske odbrambene agencije. Nakon izlaska iz EU, London više neće biti ograničen ovim pravilima, što će otvoriti nove mogućnosti.

„Zato ’bregzit‘ vidimo kao mogućnost da se sa druge strane pogledaju stvari u kojima je Evropa prilično konzervativna. Mi vidimo ogromne mogućnosti za inovacije u ovoj oblasti“, izjavio je ministar Majk Felon.

Felon je izrazio nadu da će doći do jače saradnje SAD i Velike Britanije u razvoju tehnologija.

Referendum o članstvu Velike Britanije u EU je održan 23. juna. Za izlazak iz te organizacije je glasalo 51,9 odsto Britanaca.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Mjesec dana poslije Bregzita: Neizvjesnost funte

Izvor: Capital.ba, 24.Jul.2016, 08:00

BEOGRAD, Uticaji britanskog referenduma su ograničeni i sekundarni. Neposredni efekti su trenutni pad vrijednosti funte i evra prema dolaru, ali to neće previše uticati na ekonomsko tržište u Srbiji. Prije mjesec dana građani Velike Britanije glasali su na referendumu za izlazak iz Evropske unije...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.