Federika Mogerini dolazi na otvaranje mosta na Ibru

Izvor: Blic, 22.Feb.2017, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federika Mogerini dolazi na otvaranje mosta na Ibru

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini dolazi 3. marta na Kosovo gde će prisustvovati otvaranju mosta na Ibru u Mitrovici, a u okviru balkanske turneje posetiće Skoplje i Beograd.

Kako piše "Koha ditore", Mogerini će u petak, 3. marta prisustvovati završetku radova i puštanju u saobraćaj glavnog mosta na reci Ibar u Mitrovici.

Takođe, očekuje se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da do tog dana u severnom delu Mitrovice budu okončani radovi na izgradnji pešačke zone i postavljanju žardinjera na cvećem.

Pre odlaska u Mitrovicu, Mogerini će se sastati sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i premijerom Isom Mustafom, dok će nakon povratka prisustvovati radnom ručku koji organizuje predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji, na koji su pozvani lideri svih političkih stranaka zastupljenih u kosovskoj skupštini.

Očekuje se da tokom ručka glavna tema razgovora bude demarkacija sa Crnom Gorom, koja je preduslov za viznu liberalizaciju za građane Kosova.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Federika Mogerini dolazi u Beograd, ali i na otvaranje mosta na Ibru

Izvor: Blic, 22.Feb.2017

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sledeće nedelje dolazi u radnu posetu Srbiji, najavljeno je iz njenog kabineta...Ova poseta biće deo ”balkanske ture” u okviru koje će šefica evropske diplomatije od 1. do 4. marta posetiti Albaniju, BiH, Kosovo, Srbiju,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.