Fajman preneo Putinu uslove EU za ukidanje sankcija

Izvor: Blic, 19.Sep.2014, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajman preneo Putinu uslove EU za ukidanje sankcija

Austrijski kancelar Verner Fajman večeras je razgovarao telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u sklopu svoje inicijative za rešenje ukrajinske krize.

Prethodno je Fajman boravio u Rimu gde je razgovarao sa ministarkom inostranih poslova Italije i budućom šeficom evrospke diplomatije Federikom Mogerini, sa kojom je usglasio stavove.

U telefonskom razgovoru Fajman je preneo Putinu šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU očekuje od Rusije za ukidanje sankcija.

Prema pisanju austrijskih medija, Rusija mora svoje vojnike u potpunosti da povuče iz istočne Ukrajine, da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine i treba da podrži dogovoreni mirovni plan.

Kako je rečeno iz kabineta austrijskog kancelara, Putin je u razgovoru, koji je vođen na nemačkom jeziku, ocenio da postoji postepeni pozitivni razvoj u konfliktu u Ukrajini.

Putin je, kako se navodi, rekao da bi Beč bio dobro mesto za moguće mirovne pregovore i podvukao da veoma ceni doprinos Austrije u mirovnom procesu.

Austrrijski kancelar krajem meseca, odnosno početkom oktobra namerava da otputuje u Kijev gde će razgovarati sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.