Fajman kritikuje ostale članice EU zbog Rusije

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Dec.2014, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajman kritikuje ostale članice EU zbog Rusije

BEČ - Austrijski kancelar Verner Fajman kritikovao je članice EU, jer pozivaju na oštrije sankcije protiv Moskve.

Dan nakon što je na samitu EU predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk pozvao na uvođenje jačih mjera protiv Rusije zbog navodne uloge u Ukrajini, Fajman je naglasio da je protiv toga da se izazove kolapse ekonomije te zemlje.

"Ne mogu da odobrim euforiju u mnogim članicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << EU zbog uspjeha sankcija protiv Rusije. Uopšte ne vidim razlog slavlju. Ne znam zašto bi bili zadovoljni, ukoliko dođe do kraha ruske ekonomije", upozorava Fajman.

On je naglasio da bi se podizanjem novog zida za rusku ekonomiju, presjekla  granu na kojoj se sjedi.

Fajman je opravdao uvođenje prvih sankcija kao "korak u samoodbrani",  ali je dodao da "cilj ne može biti dalje pooštravanje kaznenih mjera".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Beč: Rusija je grana, ne secimo je

Izvor: B92, 20.Dec.2014

Austrijski kancelar Verner Fajman je protiv proširenja sankcija protiv Rusije i želi nove napore u cilju pronalaženja miroljubivog rešenja..."Ne mogu podržati euforiju mnogih u EU o uspehu sankcija protiv Rusije. Ne vidim nikakav razlog za slavlje i ne znam zašto bi trebalo da se radujemo kada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.