Fabrika komunalne opreme u Senti

Izvor: B92, 30.Sep.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrika komunalne opreme u Senti

Hrvatska kompanija komunalne opreme RASCO-TAMP doo, otvorila je svoje pogone u Senti.

Premijer Sbije Aleksandar Vučić koji je prisustvovao otvaranju pogona, poručio je investitoru iz Hrvatske da ne mora da brine za izvoz na istočna tržišta, kao i u EU i u druge zemlje.

"Ne morate da brinete za istočna tržišta - obezbeđen vam je pristup. Neće Srbija uvoditi bilo kome sankcije, tako da slobodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << možete da računate na izvoz u Rusku federaciju, Kazahstan, Belorusiju... Takođe, i u Tursku, jer i sa njima imamo ugovor o slobodnoj trgovini, a razume se i sa EU", rekao je Vučić.

On je poručio da je siguran da će investitor u Senti pronaći izvanredno mesto za dobar biznis, kao i da će naići na istinsko i iskreno gostoprimstvo svuda u Srbiji.

Kako je naveo, vlada će se potruditi da zarađuju što više, a takođe, i da zaposle veći broj građana Srbije.

Predsednik Skupštine Vojdvodine Ištvan Pastor je takođe dodao da je zadovoljan što je ovaj pogon otvoren i hrvatskim investitorima rekao da smatra da su odlično odluku doneli kada su Sentu odabrali da podignu fabriku.

Kako je naveo, ovo je poruka investitorima iz Hrvatske, kao i svim ostalima, da o Vojvodini i Srbiji razmišljaju kao o potencijalnom investicionom području.

Predsednik uprave kompanije RASCO-TAMP Frane Frančević se zahvalio na pomoći koja im je pružena u realizaiji ove investicije rekavši da je svega nakon 14 meseci od donošenja odluke napravljena ova fabrika za koju se već sada može reći da je dobar potez.

On je precizirao da je u prvoj fazi investicija uloženo više od 2 miliona evra, zaposleno 50-tak ljudi, a da se u međuvremenu krenulo sa prenosom tehnologije.

Kompanija RASCO-TAMP je vodeći evropski proizvođač komunalne opreme sa izvozom od 80 odsto svoje proizvodnje u više od 30 zemajla sveta među kojima su Velika Britanija, Španija, Češka, Norveška, Rusija. . .

Kako je Frančević dodao, cilj je da se Srbija upiše u mapu najznačajnijih proizvođača komunalne opreme.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iz Ade delovi za avione

Izvor: Večernje novosti, 30.Sep.2014

PREMIJER Srbije Aleksandar Vučić pustio je u utorak u Adi i Senti u rad dva nova fabrička postrojenja stranih investitora. U svetskim okvirima priznata izraelska kompanija "Bet Šemeš Indžis", proširila delatnost svoje fabrike u Adi, pa će ubuduće u novoj livnici ne samo obrađivati, već i izrađivati...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.