Fabijus: Kameron pokušava da rasformira EU

Izvor: Blic, 28.Maj.2015, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabijus: Kameron pokušava da rasformira EU

Francuska je danas optužila britanskog premijera Dejvida Kamerona da pokušava da rasformira Evropsku uniju i sugeriše da će blokirati njegove planove da iz Brisela u London vrati ovlašćenja.

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus rekao je danas da je referendum o britanskom članstvu u EU "veoma riskantan" i "opasan".

Prema njegovim rečima, Britanija je "ušla u fudbalski klub i ne može na polovini meča doneti odluku da želi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igra ragbi".

Kameron će sutra otputovati u Nemačku, gde će upozoriti nemačku kancelarku Angelu Merkel da će Britanija glasati za izlazak iz EU, ukoliko se ne saglase sa njegovim zahtevima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   London

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.