Izvor: RuskaRec.ru, 26.Jul.2017, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FT: Američke sankcije naneće Evropskoj uniji štetu merenu milijardama evra

Ogromnom podrškom Predstavničkog doma antiruskim sankcijama ističe se bes Kapitola i težnja Kongresa da kazni Moskvu za navodno mešanje u prošlogodišnje predsedničke izbore, piše The Financial Times i dodaje da su restriktivne mere osim Moskve dotakle i Iran i Severnu Koreju. 
„Ne smeju se potcenjivati ozbiljne pretnje našoj nacionalnoj bezbednosti koje dolaze iz Irana, Rusije i Severne Koreje. Ti zlonamerni igrači odavno pokušavaju da podriju položaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << SAD i naruše globalnu stabilnost", kaže predsednik Predstavničkog doma, republikanac Pol Rajan, prenosi FT. 
Nacrt zakona ranije je odobrio Senat, a u Evropi je žestoko kritikovan, jer se na njegovom udaru mogu naći evropske kompanije među kojima su Shell, Eni i BP, budući ukljčene u energetske projekte u kojima učestvuju ruske kompanije. Šteta koju će pretrpeti projekti u gasnoj i infrastrukturnoj sferi iznosiće milijarde evra, upozoravaju evropski analitičari. Brisel već obećava da će aktivirati sve diplomatske kanale kako bi ubedio konresmene da ublaže nacrt zakona, naglašava FT.
Kako list piše Bela kuća se zapravo nije izjasnila da li će Tramp potpisati konačnu varijantu zakona. „Bela kuća podržava oštre sancije prema Severnoj Koreji, Iranu i Rusiji, međutim čeka konačni dokument kako bi ga razmotrila", izjavila je zamenica portparola resora Sara Sanders, navodi se u tekstu, prenose ruski mediji.
Članovi Kongresa pribegli su merama plašeći se da je Trampova administracija planirala da ublaži stav prema Rusiji. Bela kuća je sada zabrinuta jer će nacrt zakona Trampu umanjiti mogućnosti za pregovare sa Moskvom, ističe glasilo.
FSB nastavlja istragu o vezama između zvaničnika Trampove predizborne kampanje i Kremlja. Američki predsednik, pak, nastavlja da kritikuje takozvani „lov na veštice“, rezimirao je FT.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.