FRANCUSKI PREMIJER: Više nećemo primati izbeglice

Izvor: Kurir, 13.Feb.2016, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FRANCUSKI PREMIJER: Više nećemo primati izbeglice

Francuski premijer Manuel Vals odbacio je danas predlog o stalnom sistemu kvota za preraspodelu izbeglica širom Evrope, izazvavši zategnutost u odnosima sa Berlinom, uoči samita EU, na kome će biti reči o migrantskoj krizi.

U obraćanju novinarima na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu, Vals je rekao da će se Francuska držati svog obećanja da primi 30.000 od 160.000 izbeglica za koje su se evropske države dogovorile da će raspodeliti između sebe, ali ne više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tog broja.

"Mi nećemo primiti više", rekao je Vals. On je izrazio divljenje spremnosti Nemačke da primi još izbeglica, ali je dodao: "Francuska nikada nije rekla 'dođite u Francusku'".

French Prime Minister Manuel Valls has rejected the idea of a permanent quota system for refugees in Europe https://t.co/jmJ9uokhp1

Očekivanja su da će nemačka kancelarka Angela Merkel pozvati svoje evropske partnere da prihvate takozvane "kontingente izbeglica" na sastanku u četvrtak u Briselu, neposredno pred samit lidera EU, preneo je Rojters.

"Francuska ovo odbacuje", kazao je Vals o mehanizmu stalnih kvota. On je dodao da je Francuska već primila 80.000 zahteva za azil prošle godine i da se bori sa radikalizacijom među mladima, kao i visokom stopom nezaposlenosti.

(Tanjug)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.