FAJMAN OKUPLJA KOLEGE: Iduće nedelje samit socijaldemokrata u Beču

Izvor: Kurir, 31.Okt.2014, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FAJMAN OKUPLJA KOLEGE: Iduće nedelje samit socijaldemokrata u Beču

Moramo sada razgovarati o instrumentima i mogućnostima za podsticanje investicija u Evropi, poručio je Fajman

BEČ - Austrijski kancelar Verner Fajman (Wertner Faymann) pozvao je svoje kolege socijaldemokrate iz EU na sastanak u Beč, na kojem bi bilo reči o privrednom programu Unije.

Na skup, prema najavi Kurira, doputovaće francuski premijer Manuel Vals, nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel i predsednik Evropskog parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Martin Šulc.

"Sledimo jedan cilj - Evropi je potrebno više investicija za privredni rast i zapošljavanje“, istakao je Fajman. Investicije su, prema njegovim rečima, najbolji podsticaj za izlazak iz krize.

"Moramo sada razgovarati o instrumentima i mogućnostima za podsticanje investicija u Evropi“, poručio je Fajman.

On je kazao da je potreban snažan savez koji bi se suprostavio jednostranoj štednji, ali i istovremeno podsticao rast i investicije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.