Evropska unija smatra da se Kijev pridržava dogovora

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2014, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska unija smatra da se Kijev pridržava dogovora

23.04.2014. -

Majkl Man, zvanični predstavnik šefice evropske diplomatije u razgovoru sa novinarima u sredu u Briselu izjavio je da ukrajinska strana pokazuje znake realizacije dogovora postignutih na pregovorima EU, SAD, Rusija i Ukrajine u Ženevi 17. aprila.

Man je ujedno naglasio da Kijev treba da se uzdrži od primene sile na istoku zemlje.

Sredinom aprila vlasti Kijeva su naredile >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << specijalnu operaciju na istoku Ukrajine protiv pristalica federalizacije zemlje.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: Flickr.com/tgraham/cc-by-sa 3.0    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Evropa u ukrajinskoj krizi

Izvor: Politika, 24.Apr.2014, 16:17

Prema onome sa čime smo suočeni, nedvosmisleno je da ukrajinskom krizom i njenim raspletom rukovode dve velike sile: SAD i Ruska Federacija. Sastanak u Ženevi 17. aprila između predstavnika ove dve zemlje, ali i EU i Ukrajine, i način na koji su postignuti dogovori to potvrđuju. Amerika i Rusija...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.