Evropska unija pohvalila Beograd i Prištinu

Izvor: Radio 021, 10.Dec.2016, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska unija pohvalila Beograd i Prištinu

Evropska unija pohvalila je Beograd i Prištinu, jer su preduzeli završne korake u pravcu pune primene Sporazuma o pravosuđu.

"Beograd i Priština su ove nedelje preduzeli završne korake u pravcu pune implementacije Sporazuma o pravosuđu, kao što je i odlučeno 30. novembra", navodi se u saopštenju portparolke Evropske komisije  Maje Kocijančič.

Obaveštenje koje je Srbija uputila 9. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << decembra o prestanku službe sudija, tužilaca i administrativnog osoblja, što stupa na snagu 10. januara 2017, omogućava njihovu integraciju u kosovsko pravosuđe od tog dana, dodaje se u saopstenju.

Kako se napominje, imenovanje sudija, tužilaca i adminstrativnog osoblja 10. januara omogućiće poboljšano sprovođenje pravde širom Kosova.

"EU pohvaljuje obe strane zbog ovog značajnog dostignuća", dodaje se u saopštenju.

Podsećamo da je u Briselu 30. novembra uz posredovanje Evropske unije postignut dogovor delegacija Beograda i Prištine o sprovođenju Sporazuma o pravosuđu koji je postignut 9. februara prošle godine.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.