Evropo, sada si pala najniže...

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2016, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropo, sada si pala najniže...

Austrijski kancelar Kristijan Kern smatra da se Evropska unija našala na "najnižoj tački", usled haosa u vezi pregovora oko sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kanadom (CETA), zbog blokade Valonije.

- Neko ko nije čak ni za pregovaračkim stolom blokira proces donošenja odluka. To pokazuje hitnu potrebu za reformama EU. Tako ne možemo dalje - poručio je on u intervjuu bečkom dnevniku "Kronen cajtung".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Istovremeno, kancelar smatra da je moguće da sporazum bude zaključen do 27. oktobra.

- Motivi Valonaca nemaju veze sa CETA - objasnio je on.

Kern ujedno upozorava da se sporazum o slobodnoj trgovini sa SAD (TTIP) drastično razlikuje od CETA i da je neophodno blagovremeno o razgovarati o tome šta može da stoji u njemu, a šta ne.

- Preostaje još mnogo vremena za rešavanje problema. Ako se ne uspe u tome, onda je neophodno preuzeti odgovornost za neuspeh - rekao je on.

b

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

AUSTRIJSKI KANCELAR Hitno su nam potrebne reforme, EU je pala na NAJNIŽU TAČKU

Izvor: Blic, 23.Okt.2016

Austrijski kancelar Kristijan Kern smatra da se Evropska unija našala na "najnižoj tački", usled haosa u vezi pregovora oko sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kanadom (CETA), zbog blokade Valonije..."Neko ko nije čak ni za pregovaračkim stolom blokira proces donošenja odluka. To pokazuje hitnu potrebu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.