Evo šta je Lavrov poručio Evropskoj uniji

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2017, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta je Lavrov poručio Evropskoj uniji

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je na sastanku sa šefom evropske diplomatije Federikom Mogerini pozvao Evropsku uniju da se fokusira na stvarne pretnje, a ne na izmišljene rizike.

- Moramo da se fokusiramo na naše zajedničke realne pretnje, a ne na izmišljene rizike - rekao je Lavrov.

Lavrov je rekao da je Rusija usmerena na potpunu obnovu dijaloga sa EU.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Mi prolazimo kroz težak period u odnosima Rusije i Zapada… Nastavljamo da se fokusiramo na obnavljanje saradnje sa EU, našim najvećim trgovinskim partnerom, sa narodima sa kojima imamo mnogo toga zajedničkog u istorijskom, kulturnom i vrednosnom pogledu - dodao je Lavrov.

Teme razgovora ruskog ministra i visoke predstavnice EU su Sirija, Ukrajina, Bliski istok, primena sporazuma o nuklearnom programu Irana, rešenje krize u Avganistanu i bilateralni odnosi Rusije i EU.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Lavrov sa Mogerini: Rusija želi da normalizuje odnose sa EU

Izvor: N1 televizija, 24.Apr.2017

Šefovi diplomatija EU i Rusije Federika Mogerini i Sergej Lavrov nisu uspeli danas u Moskvi da prevazidju neslaganja, ali su pozvali na bližu saradnju...Lavrov je na sastanku sa Mogerini pozvao Evropsku uniju da se fokusira na stvarne pretnje, a ne na izmišljene rizike...Moramo da se fokusiramo na...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.