Ešton: O mogućim sankcijama na samitu EU u Briselu

Izvor: Blic, 30.Avg.2014, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton: O mogućim sankcijama na samitu EU u Briselu

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton pozvala je danas "Moskvu da povuče vojnike sa ukrajinske teritorije" i najavila posle neformalnog susreta šefova diplomatije zemalja Unije da će pitanje mogućeg proširivanja sankcija Rusiji u vezi sa situacijom u Ukrajini biti rešavano na samitu u Briselu.

- Mnogo smo pričali ovde o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ukrajini. Svi ministri dele zabrinutost zbog ruske agresije. Pozivamo Moskvu da povuče vojnike sa ukrajinske teritorije - rekla je Eštonova, a prenosi Itar-Tas s.

Prema njenim rečima, za ukrajinsku krizu ne postoji vojno rešenje, već je "izlaz moguće pronaći samo političkim putem".

Ruska državna agencija prenela je ranije izjavu šefa danske diplomatije Martina Lidegora da će ministri spoljnih poslova EU savetovati šefovima država i vlada jačanje sankcija Rusiji na samitu u subotu, dok je Rojters danas preneo izjavu nemačkog vicekancelara Zigmara Gabrijela pred samit u Briselu da će se lideri Unije obratiti Evropskoj komisiji sa predlogom da pripremi "naredni nivo" sankcija Rusiji.

U Milanu je šefica italijanske diplomatije Federika Mogerini posle neformalnog ministarskog susreta rekla da su ministri zabrinuti zbog bezbednosne situacije u Evropi, navodi Itar-Tass.

- Preživljavamo težak i tužan trenutak. Ozbiljna kriza je u samom centru Evrope - rekla je ona, dodajući da su tokom sastanka ministara iza zatvorenih vrata razmotrena pitanja situacije u Ukrajini i bliskoistočne krize, kao i stanje u Siriji i Iraku.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ešton: O mogućim sankcijama na samitu EU u Briselu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2014

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton pozvala je danas "Moskvu da povuče vojnike sa ukrajinske teritorije" i najavila posle neformalnog susreta šefova diplomatije zemalja Unije da će pitanje mogućeg proširivanja sankcija Rusiji u vezi sa situacijom u Ukrajini biti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Eštonova: Obustaviti sukobe

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2014

MILANO - Ministri spoljnih poslova EU danas su na neformalnom sastanku u Milanu izrazili duboku zabrinutost zbog nedavnog ulaska ruskih regularnih trupa u Ukrajinu, rekla je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton i pozvala Rusiju povuče vojnike sa ukrajinske teritorije...Eštonova,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.