Ešton: Ilegalne jedinice u Ukrajini da se razoružaju

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton: Ilegalne jedinice u Ukrajini da se razoružaju

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton zatražila je danas da se sve “ilegalne jedinice” u Ukrajini razoružaju u skladu sa Ženevskim sporazumom.

“Sve potpisnice Ženevskog sporazuma o Ukrajini od 17. aprila treba da iskoriste svoj uticaj na ilegalne naoružane formacije da obustave nasilne akcije i da ih primoraju da predaju oružje”, poručila je Ešton u saopštenju za medije.

Pročitajte još >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kijevski tenkovi krenuli ka ulazu u Slavjansk, petoro mrtvih

Visoka predstavnica je istom prilikom izrazila duboku zabrinutost zbog izveštaja o slučajevima kidnapovanja, mučenja i ubistava u Ukrajini, a posebno je apostrofirala slučajeve odbornika gradske skupštine Gorlovke iz redova partije “Otadžbina” (Batkivščina) Volodimira Ribaka i Pavela Kovelka, iz iste stranke, čijim porodicama je izrazila saučesće.

Tela dvojice lidera ukrajinske stranke “Otadžbina” nađena su nedavno u Slavjansku, nakon što su bili kidnapovani, a ukrajinske vlasti su za ubistva optužile ruske aktiviste koji kontrolišu taj grad.

Ešton je u saopštenju još jednom pozvala na obustavu nasilja i potpunu primenu sporazuma koji su uŽenevi zajednički postigli predstavnici Rusije, SAD, EU i Ukrajine.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ketrin Ešton traži razoružavanje

Izvor: B92, 24.Apr.2014

Brisel -- Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton zatražila da se sve "ilegalne jedinice" u Ukrajini razoružaju u skladu sa Ženevskim sporazumom..."Sve potpisnice Ženevskog sporazuma o Ukrajini od 17. aprila treba da iskoriste svoj uticaj na ilegalne naoružane formacije da obustave nasilne akcije i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.