Ešton: Dačić dolazi da se oprosti sa mnom

Izvor: Beta, 21.Okt.2014, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton: Dačić dolazi da se oprosti sa mnom

LUKSEMBURG, 20.oktobra 2014.(Beta) - Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton izjavila je u Luksemburgu da će se u utorak u Briselu sastati s ministrom inostranih poslova Srbije Ivicom Dačićem zato što on dolazi da se oproste.

Dačić dolazi da se oprosti sa mnom, rekla je novinarima visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku EU na završetku ministarskog zasedanja EU, jer na položaj dolazi nova visoka predstavnica EU.

Ešton je dodala >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da je sigurna da će Federika Mogerini nastaviti da radi s Beogradom i Prištinom.

Ketrin Ešton od 3. novembra na položaju visoke predstavnice EU i potpredsednice Evropske komisije treba da zameni sadašnja šefica italijanske diplomatije Federika Mogerini.

Srpski ministar Dačić izjavio je da će u utorak s Eštonovom razgovarati o održavanju, za 23. oktobar u Beogradu, planirane konferencije ministara Zapadnog Balkana i visokih zvaničnika Evropske komisije.

Dačić je rekao i da će centralno pitanje njegove posete biti nastavak dobre saradnje s novom visokom predstavicom EU Federikom Mogerini.

On je rekao i da je neizvesno da li će se u Beogradu u četvrtak održati regionalni skup kome bi trebalo da prisustvuju ministri spoljnih poslova, ekonomije i finansija zemalja Zapadnog Balkana i predstavnici Evropske komisije.

Dačić je kazao da je moguće odlaganje regionalne konferencije, zbog odlaganja posete albanskog premijera Edija Rame.

"O tome ćemo razgovarati s Briselom, imajući u vidu da je došlo do odlaganja posete albanskog premijera".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.