Erdogan poručuje da će poštovati sporazum o migrantima i dovodi u pitanje postupanje EU

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Jul.2016, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan poručuje da će poštovati sporazum o migrantima i dovodi u pitanje postupanje EU

BERLIN - Turski predsjednik Tayyip Erdogan poručio je u ponedjeljak da će Turska održati svoje obećanje dano Europskoj uniji vezano uz izbjeglice, ali i da je EU propustila održati svoj dio pogodbe.

EU je u ožujku sklopila sporazum da će Turskoj, kao uzvrat za sprječavanje prelaska migranata u Grčku, slati pomoć za sirijske izbjeglice u toj zemlji, obnoviti pristupne pregovore i ukinuti >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << vize za turske državljane koji žele posjetiti Europu.

Dogovor još nije finaliziran.

"Želim jasno reći: mi ćemo održati obećanje u pogledu izbjeglica", rekao je Erdogan u intervjuu za njemačku tv postaju ARD.

"Ono što smo obećali još vrijedi. Ali Europljanima postavljam pitanje: jeste li vi održali svoja obećanja", pitao je Erdogan dodavši da EU nije Turskoj dala dovoljno pomoći. "Zapad nažalost nije bio do kraja pošten", ustvrdio je.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

EU ispunjava svoje obaveze prema sirijskim izbjeglicama u Turskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jul.2016

Evropska unija (EU) saopštila je danas da ispunjava svoje obaveze prema sirijskim izbjeglicama u Turskoj, odgovarajući na optužbe turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana koji je nedavno izjavio da nije dobio nikakvu podršku. "EU poštuje svoje obaveze i svaka sugestija koja tvrdi suprotno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.