Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2015, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: U decembru otvaranje poglavlja 17 u pregovorima Turske za ulazak u EU

Poglavlje 17 u pregovorima Turske za ulazak u EU biće otvoreno polovinom decembra, saopštio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

"Rekli su nam da će 17. poglavlje biti otvoreno polovinom decembra", rekao je Erdogan kanalu Frans 24.

Poglavlje 17 u pregovorima Turske za ulazak u EU odnosi se na ekonomsku i monetarnu politiku.

"Nećemo se zadovoljiti time i nastavićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da zajedno radimo na otvaranju još pet ili šest poglavja tokom 2016. godine", rekao je danas turski ministar evropskih poslova Volkan Bozkir.

Evropski lideri i turski premijer Ahmet Davutoglu treba da se u nedelju sastanu u Briselu na Samitu na kojem bi trebalo da ponovo razmotre medjusobne odnose i da potraže rešenje za migrantsku krizu.

Turska, koja je zvanično primila 2,2 miliona Sirijaca, traži finansijsku pomoć od Evrope, viznu liberlizaciju za ulazak turskih državljana u EU i podršku za ulazak u EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Otvaranje poglavlja 17 u pregovorima Turske za ulazak u EU

Izvor: Beta, 27.Nov.2015

Poglavlje 17 u pregovorima Turske za ulazak u EU biće otvoreno polovinom decembra, saopštio je u četvrtak turski predsednik Redžep Tajip Erdogan."Rekli su nam da će 17. poglavlje biti otvoreno polovinom decembra", rekao je Erdogan kanalu Frans 24.Poglavlje 17 u pregovorima Turske za ulazak u EU...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.