EU želi da ojača agenciju za granične patrole

Izvor: Blic, 28.Avg.2014, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU želi da ojača agenciju za granične patrole

Evropska komesarka za unutrašnja pitanja Sesilija Malmstrem objavila je u sredu plan evropske komisije da ojača evropsku agenciju za granične patrole.

Malmstrem je pozvala sve zemlje članice EU da daju svoj doprinos u avionima, brodovima i osoblju operaciji "Fronteks plus", za koju je izrazila nadu da će započeti u novembru.

Italija je prošlog oktobra započela svoj program "Mare nostrum", vredan 9,5 miliona evra mesečno, pošto se 360 migranata udavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kod ostrva Lampeduza.

Rim je tražio pomoć od EU, navodeći da ne može sam da nosi taj teret, pogotovu imajući u vidu da većina migranata želi da se naseli u severnoj Evropi.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano pozdravio je odluku EU.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.