EU zahteva od Rusije da oslobodi litvanski ribarski brod

Izvor: Blic, 30.Sep.2014, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU zahteva od Rusije da oslobodi litvanski ribarski brod

EU je zatražila danas od Rusije da oslobodi litvanski ribarski brod koji je zaplenila u međunarodnim vodama.

Portparol diplomatske službe Evropske unije naveo je da je ruska pogranična služba zaplenila brod sa članovima posade 18. septembra u Barencovom moru "u dubokoj vodi" i dodao da je Brisel pokrenuo to pitanje kod ruskog ambasadora pri EU, preneo je AFP.

Zabrinuti smo zbog nasilne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaplene litvanskog broda "Juros Vilkas", zadržavanja njegove posade i nasilnog transporta broda na rusku teritoriju, naveo je portparol diplomatske službe EU u saopštenju.

EU je zatražila od Moskve da poštuje međunarodne obaveze i odmah oslobodi brod.

Ribarski brod sa posadom od oko 30 ljudi, među kojima su Litvanci i Rusi, nalaze se u pritvoru nakon što je brod nasilno doplovio u rusku luku Murmansk, navode neimenovani izvori u EU.

Incident se dogodio nekoliko nedelja nakon što je Estonija optuzila Moskvu da je otela njenog pograničnog policajca, koga optužuje za špijuniranje, pod pretnjom upotrebe oružja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: RUS da oslobodi litvanski brod

Izvor: B92, 30.Sep.2014

Brisel -- EU je zatražila danas od Rusije da oslobodi litvanski ribarski brod koji je zaplenila u međunarodnim vodama...Portparol diplomatske službe Evropske unije naveo je da je ruska pogranična služba zaplenila brod sa članovima posade 18. septembra u Barencovom moru "u dubokoj vodi" i dodao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.