EU u više brzina, Balkanu zapećak ili poseban status

Izvor: EurActiv Srbija, 28.Mar.2017, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU u više brzina, Balkanu zapećak ili poseban status

Političke smernice za preustrojstvo Evropske unije i izvlačenje iz krize, utvrdjene na samitu u Rimu, jasno predočavaju da će nužne promene trajati najmanje deset godina, što otvara i pitanje hoće li dotad uopšte moći da se otvore vrata članstva za nove zemlje. To je i rok u kojem EU tek treba da sagleda da li će i u kojem vidu biti u stanju da u članstvo primi, ili da utvrdi "prelazni status, neko povlašćeno partnerstvo" pre svega za Crnu Goru i Srbiju koje pregovaraju o članstvu.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

ŠTA SRBIJI DONOSI MODEL EU SA VIŠE BRZINA: Brisel više neće da prima siromašne rođake

Izvor: Kurir, 28.Mar.2017

...To je i rok u kojem EU tek treba da sagleda da li će i u kojem vidu biti u stanju da u članstvo primi, ili da utvrdi "prelazni status, neko povlašćeno partnerstvo" pre svega za Crnu Goru i Srbiju koje pregovaraju o članstvu..Evropski komesar Johanes Han nudi podršku EU za stvaranje jedinstvenog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.