EU pooštrila sankcije Siriji

Izvor: B92, 22.Jul.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU pooštrila sankcije Siriji

Brisel -- Šefovi diplomatija EU odlučili da pooštre sankcije Siriji zbog, kako smatraju, nasilne represije režima predsednika Bašara al Asada nad civilnim stanovništvom.

EU je dodala tri osobe i devet entiteta postojećoj listi osoba čija imovina je blokirana, a ulazak u EU im zabranjen.

Ovom odlukom je povećan broj osoba koje su obuhvaćene sankcijama na 192, a broj entiteta na 62.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U saopštenju ministara EU navedeno je da su se te osobe našle na udaru sankcija zbog "njihovog učešća u represivnom nasilju nad civilnim stanovništvom ili zbog podrške režimu".

Imena sankcionisanih Sirijaca i firmi iz te zemlje biće kasnije u toku dana i objavljena, prenosi AFP.

Brisel je u maju proširio paket sankcija Siriji na još godinu dana, uključujući embargo na naftu i "zamrzavanje imovine" saradnika sirijskog predsednika.

Sukobi između pobunjenika i režimskih snaga od proleća 2011. odneli su živote najmanje 150.000 ljudi, dok je oko tri miliona Sirijaca bilo primorano da napusti svoju zemlju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dodatne sankcije Siriji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jul.2014

EU je odlučila da pojača sankcije protiv sirijskog režima, dodavši tri osobe i devet kompanija i insitucija na "crnu listu".  Današnjom odlukom ukupan broj osoba pogođenih sankcijama EU je 192, a broj pravnih lica 62. Sankcije su zamrzavanje sredstava i zabrana ulaska na teritoriju EU.  "Imajući...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.