EU odbrusila Putinu: Samo Kijev i mi možemo da menjamo trgovinski sporazum

Izvor: BKTV News, 01.Okt.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU odbrusila Putinu: Samo Kijev i mi možemo da menjamo trgovinski sporazum

Trgovinski sporazum Ukrajina-EU, koji je u centru tenzija Rusije i Zapada, mogu da promene samo Brisel i Kijev, rekao je šef Evropske komisije Žoze Manuel Barozo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

„U tom kontekstu, veoma smo zabrinuti zbog nedavnog ruskog usvajanja dekreta kojim se predlažu nove trgovinske barijere između Rusije i Ukrajine“, rekao je Barozo u pismu Putinu, koje je objavio Barozov kabinet.
U pismu se navodi da Sporazum o pridruženju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << EU ostaje i dalje bilateralni sporazum usklađen sa međunarodnim pravom.
„Bilo kakva izmena može da se učini samo na zahtev jedne od strana potpisnica i u njihovom međusobnom dogovoru“, navodi se u pismu.
Rusija želi dodatne trostrane pregovore u cilju izmene sporazuma EU i Kijeva, za koji Moskva tvrdi da će naneti štetu ruskoj privredi. Moskva je zapretila da će umanjiti ukrajinski pristup tržištu Rusije, ako Kijev primeni sporazum sa EU.
Izvor: SRNA
The post EU odbrusila Putinu: Samo Kijev i mi možemo da menjamo trgovinski sporazum appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vladimir Putin

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.