EU nema rezerve prema Nikoliću

Izvor: Glas javnosti, 24.Maj.2012, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU nema rezerve prema Nikoliću

BRISEL - Generalni direktor za pitanja proširenja Evropske komisije Stefano Sanino izjavio je da u EU nemaju nikakvog razloga da sumnjaju u evropsku orijentaciju novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića i demantovao spekulacije da se EU zalaže za stvaranje velike koalicije, u koju bi ušle sve proevropski orijentisane stranke.

"Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zalažemo se ni za kakvu posebnu koaliciju, ni veliku ni malu. Samo se nadamo da će nova vlada i politički lideri nastaviti u pravcu evropskih integracija", rekao je juče Sanino i dodao da Srbija ostaje ključni partner EU u regionu.

Sanino, koji se upravo vratio iz posete Crnoj Gori i BiH, kazao je da su u Briselu spremni da sarađuju sa Nikolićem i sa budućom vladom.

"Predsednik Nikolić je ubedljivo pobedio, volja naroda se mora poštovati i to uopšte ne dolazi u pitanje", rekao je Sanino na brifingu za medije u Briselu.

"Bili smo u kontaktu sa predsednikom Nikolićem i nema razloga da sumnjamo u njega i njegovu dobru volju", rekao je Sanino.

On je negativno odgovorio na pitanje stranih novinara da li se u EU pribojavaju da bi proces dijaloga Beograda i Prištine mogao biti ugrožen Nikolićevom izbornom pobedom.

"Ne bojimo se demokratije", rekao je Sanino.

Diplomatski izvor iz EU potvrdio je da je komesar za proširenje Štefan File telefonom čestitao Nikoliću izbornu pobedu, ali ne i da će prisustvovati Nikolićevoj inaguraciji.

"Plan putovanja komesara Filea za jun se još sastavlja, i on će doći na inaguraciju ako bude imao vremena", rekao je taj izvor
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.