EU ne zna koliko gubi zbog sankcija?

Izvor: Press, 24.Nov.2014, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU ne zna koliko gubi zbog sankcija?

Spoljnopolitička služba Evropske unije nije mogla da proceni moguću štetu Rusije zbog ekonomskih sankcija Brisela, rekla je portparolka visokog predstavnika za inostrane poslove i bezbednost Maja Kocijančič.
"Uvereni smo da su sankcije imale ozbiljan uticaj, ali ne možemo da navedemo bilo kakve konkretne cifre. Glavni cilj sankcija je da obezbede neophodno političko rešenje za krizu na istoku >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ukrajine", kazala je ona novinarima u Briselu.



Na pitanje da li će Evropska komisija i spoljnopolitička služba EU dati procenu efikasnosti sankcija EU prema Rusiji, Kocijančič je ukazala da od samog početka primene sankcija "nismo operisali konkretnim ciframa moguće štete".

Ruski ministar finansija Anton Siluanov je ranije rekao da će Rusija zbog sankcija izgubiti 40 milijardi dolara, dok će zbog pada cene nafte za 30 odsto registrovati gubitak u iznosu od 90-100 milijardi dolara. 
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.