EU ne uvodi nove sankcije Rusiji

Izvor: Blic, 19.Dec.2014, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU ne uvodi nove sankcije Rusiji

Evropska unija najverovatnije neće uvesti nove sankcije Rusiji, ali je na današnjem samitu u Briselu potvrdila sankcije uvedene posle pripajanja Krima Rusiji, javila je agencija Frans pres.

Dvodnevni samit EU završava se sutra, a danas je iz Brisela Rusiji upućen apel da "radikalno" promeni ponašanje u odnosu na Ukrajinu.

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini pozvala je ranije ruskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednika Vladimira Putina na "radikalnu promenu" stava, ocenjujući da ruska finansijska kriza "nije dobra vest" za Evropu i ostatak sveta.

"Predsednik Putin i drugi ruski lideri treba da ozbiljno razmotre... radikalnu promenu stava prema ostatku sveta", i usvoje "kooperativan stav" u pogledu aktuelnih kriza, rekla je Mogerini po dolasku na evropski samit.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.