EU kaznila Google sa skoro TRI MILIJARDE dolara!

Izvor: Mondo, 27.Jun.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU kaznila Google sa skoro TRI MILIJARDE dolara!

Kompanija Google kažnjena je sa 2.7 milijardi dolara zbog nameštanja rezultata pretrage.

Nedavno smo pisali o tome da regulatorno telo EU komisije za zaštitu tržišta traži kaznu za kompaniju Alphabet, koja je Google vlasnik, u iznosu od 1.5 milijardi dolara. U međuvremenu je došlo do izricanja kazne i njenog drastičnog povećanja - na 2.7 milijardi dolara, odnosno oko 2.42 milijarde evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Prema sedmogodišnjoj istrazi Google je namerno favorizovao proizvode koje prodaje tokom rezultata pretrage i tokom upoređivanja cena nakon pretrage tih proizvoda.

Prema objavi Rojters agencije Google od ovog trenutka ima 90 dana da prekine praksu manipulacije tokom i nakon pretrage proizvoda, inače će za svaki dan posle tih 90 dana plaćati penale u iznosu od pet odsto dnevne zarade.

Google je favorizovao svoje proizvode i manipulisao pretragom na štetu sajtova kakvi su Yelp, TripAdvisor, Foundem, News Corp i FairSearch.

Ovo je najveća kazna koju je odredila Evropska komisija za zaštitu poslovanja, nakon što je Intel platio sličnu kaznu zbog manipulacija tokom 2009. godine (milijardu dolara).

Sve detalje o ovom slučaju pročitajte na LINKU.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.