EU bi da kazni Putinove biznismene

Izvor: B92, 28.Jul.2014, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU bi da kazni Putinove biznismene

Brisel -- Evropska unija želi da kazni poslovne ljude bliske ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, tvrde diplomatski izvori.

Brisel smatra da biznismeni bliski Putinu "aktivno podržavaju" destabilizaciju Ukrajine i pripajanje Krima Rusiji, od čega imaju i novčanu korist.

Nemačke vlasti insistiraju na kažnjavanju ruskih oligarha.

"Treba da im zamrznemo bankarske račune u evropskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradovima i da im oduzmemo dozvolu za putovanje", izjavio je u subotu nemački vice kancelar Zigmar Gabrijel i dodao da bi to trebalo postići ove nedelje.

EU želi da doda još nekoliko imena na "crnu listu" 87 osoba i 20-ak institucija kojima su zamrznuta sredstva, a izdavanje viza zabranjeno.

Uniji su potrebni neoborivi dokazi za umešanost oligarha kako bi bili na "crnoj listi" jer svaka odluka EU može da bude predmet žalbe Evropskom sudu pravde, izjavio je izvor Frans presu i dodao da se još ne zna koliko bi ljudi bilo dodato u spisak.

Evropska komisija je pripremila najteže, ekonomske sankcije Rusiji, o kojima bi do srede trebalo da se dogovore članice Evropske unije, a iz kojih bi bio izuzet sektor gasa.

EU je stav prema Rusiji pooštrila svoj posle pada malezijskog aviona 17. jula na istoku Ukrajine koji je pod kontrolom ruskih pobunjenika.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU bi da kazni ljude bliske Putinu

Izvor: B92, 28.Jul.2014

EU želi da kazni poslovne ljude bliske Vladimiru Putinu za koje smatra da "aktivno podržavaju" destabilizaciju Ukrajine i pripajanje Krima Rusiji.

Nastavak na B92...

EU bi da kazni Putinove biznismene

Izvor: Capital.ba, 28.Jul.2014

BRISEL, Evropska unija želi da kazni poslovne ljude bliske ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, tvrde diplomatski izvori. Brisel smatra da biznismeni bliski Putinu „aktivno podržavaju“ destabilizaciju Ukrajine i pripajanje Krima Rusiji, ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.