EU ZAPRETILA GRČKOJ Imate 3 meseca da sredite kontrolu granica! U protivnom sledi suspenzija Šengena

Izvor: Kurir, 12.Feb.2016, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU ZAPRETILA GRČKOJ Imate 3 meseca da sredite kontrolu granica! U protivnom sledi suspenzija Šengena

Evropska unija dala je Grčkoj rok od tri meseca da popravi graničnu kontrolu ili će za tu zemlju biti suspendovan Šengen na dve godine.

Pre samo dve nedelje u nacrtu izveštaja koji je sastavila Evropksa komisija stoji da je Grčka ozbiljno zanemarila svoje obaveze u vezi sa kontrolom svojih granica a u sklopu bezviznog sistema.

Ovo bi moglo dovesti do suspenzije Šengena. Trebalo bi podsetiti da je samo u toku prošle godine 850.000 izbeglica stiglo u Grčku.

(BBC/EPK)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

EU upozorava Grčku: Popravite granice ili ukidamo Šengen

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Feb.2016

Evropska unija je formalno pozvala Grčku da "popravi ozbiljne praznine" na svom dijelu granice Šengenske zone...Grčkoj jedatv rok od tri mjeseca da popravi i usavrši kontrolu nad svojim granicama, a u protivnom bi slijedile rigorozne sankcije...Ovo je potez kojim se najavljuje dugoročna suspenzija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.