EU SE NEĆE RASPASTI POSLE BREGZITA: Evo šta građani Srbije misle o Uniji

Izvor: Telegraf.rs, 01.Jul.2016, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU SE NEĆE RASPASTI POSLE BREGZITA: Evo šta građani Srbije misle o Uniji

Petina građana Srbije, tačnije 21 odsto, misli da će se Evropska unija sigurno raspasti posle izlaska Velike Britanije, rezultati su najnovijeg istraživanja agencije Faktor plus.

Većina ispitanih građana - 46 procenata smatra da se EU ipak neće raspasti posle Bregzita, dok 28 odsto smatra "da nema jasnog odgovora na to pitanje", prenosi današnja Politika.

U telefonskoj anketi sprovedenoj od 24. do 30. juna, na uzorku od 1.200 ispitanika sa teritorije Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << bez KiM, 23 odsto ispitanih je izjavilo da će Srbija postati članica EU "uz uslov da završimo započete reforme i rešimo politička pitanja u regionu i sa evropskim partnerima".

Njih 30 procenata, takođe, misli da će Srbija postati članica EU, ali samo ako pored neophodnih reformi, "EU i SAD odluče da nas prime u članstvo u cilju jačanja svog uticaja u ovom delu sveta".

Foto-ilustracija: Telegraf

Kada je reč o rejtingu stranaka, SNS i dalje ubedljivo vodi sa 51,8 odsto podrške građana. Sledi lista oko SPS-a sa 10,1 odsto podrške i SRS sa 7,7 procenata.

Lider SNS i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić i dalje ima najveće poverenje građana. Ono što on radi i govori odobrava 58 procenata ispitanih, ne odobrava 31, dok o tome stav nema 11 odsto ispitanika.

Vučića sa 23 odsto odgovora "odobravam" sledi Zorana Mihajlović, ispred Tomislava Nikolića, Ivice Dačića, Vojislava Šešelja i Branka Ružića, koji imaju po 20 odsto takvih odgovora.

Najviše odgovora "ne odobravam" dobili su Bojan Pajtić (64 odsto), Šešelj (59 odsto), Boris Tadić (47) i Dačić i Mihajlovićeva - po 46 procenata.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.