EU: Odnosi s Rusijom utiču i na pregovore o Južnom toku

Izvor: EurActiv Srbija, 11.Apr.2014, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Odnosi s Rusijom utiču i na pregovore o Južnom toku

Evropska komisija je 11. aprila u Briselu stavila do znanja da se "mora voditi računa o širem kontekstu trenutnih odnosa Evropske unije i Rusije" kad je reč o pregovorima o izgradnji gasovoda Južni tok, koji će delom proći kroz Srbiju. Za Evropsku komisiju izgradnja gasovoda Južni tok nije prioritet, već je to pronalaženje novih izvora snabdevanja, kao što je Koridor južni gas, ali je svaki gasovod dobrodošao ako se poklapa sa zakonima EU, izjavila je Sabine Berger, portparolka evropskog komesara za energetiku Gintera Etingera.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Odnosi Rusije utiču na Južni tok

Izvor: B92, 11.Apr.2014

Evropska komisija je stavila do znanja da se "mora voditi računa o širem kontekstu odnosa Evropske unije i Rusije" kad je reč o izgradnji gasovoda Južni tok...Za Evropsku komisiju izgradnja gasovoda Južni tok nije prioritet, već je to pronalaženje novih izvora snabdevanja kao što je Koridor južni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.