EU: Gojaznost može biti invaliditet

Izvor: EurActiv Srbija, 19.Dec.2014, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Gojaznost može biti invaliditet

Gojaznost se može smatrati oblikom invaliditeta ako zbog toga osoba ne može da u potpunosti izvršava radne obaveze i, ako se to utvrdi, gojazna osoba može tražiti zaštitu od diskriminacije na radu, mišljenje je Evropskog suda pravde. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, na osnovu procena iz 2008, u Evropi je oko 23% žena i 20% muškaraca gojazno. Sličan procenat od oko 20% gojaznih u opštoj populaciji beleži se i u Srbiji.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

EU: Gojaznost može biti invaliditet

Izvor: B&F Online, 20.Dec.2014, 09:35

Gojaznost se može smatrati oblikom invaliditeta ako zbog toga osoba ne može da u potpunosti izvršava radne obaveze i, ako se to utvrdi, gojazna osoba može tražiti zaštitu od diskriminacije na radu, mišljenje je Evropskog suda pravde. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, na osnovu procena...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.