EU BESNA NA ITALIJU: Objavljeno STROGO POVERLJIVO pismo!

Izvor: Press, 23.Okt.2014, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU BESNA NA ITALIJU: Objavljeno STROGO POVERLJIVO pismo!

Predsednik Evropske komisije, Žoze Manuel Barozo, oštro je danas kritikovao Italiju zbog objavljivanja pisma u kojem EU traži od Rima odgovore na određena pitanja vezana za italijanski budžet.
Nekoliko sati pre početka samita EU, italijansko Ministarstvo finansija objavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je pismo koje mu je, pod oznakom "strogo poverljivo", poslao komesar EU za ekonomiju Jirki Katainen.

Barozo je rekao da se Komisija protivi ovoj jednostranoj odluci italijanske vlade, želeći da se pregovori o njenom budžetu održe iza zatvorenih vrata.

Barozo, koji sa mesta predsednika EK odlazi 31. oktobra, rekao je i da "su u toku konsultacije" Komisije sa nekoliko zemalja o kršenju pravila.

PROČITAJTE JOŠ:
NIGERIJA: Boko Haram oteo 25 devojčica
Lavrov: Nimalo me ne interesuje mišljenje Zapada o Krimu ili drugim unutrašnjim pitanjima Rusije!
Pjongjang: Potpuna zabrana ulaska turistima zbog ebole
   
Prošle sedmice, članice EU koje koriste evro kao valutu, dostavile su svoje potrošačke planove za sledeću godinu Komisiji, koja je do sad odbijala da potvrdi ili negira da su Francuska i Italija, zajedno sa Austrijom, Slovenijom, Maltom i Finskom, označene kao zemlje čiji su podnesci problematični.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Italija naljutila EU zbog objavljivanja strogo poverljivog pisma

Izvor: Blic, 23.Okt.2014

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo oštro je danas kritikovao Italiju zbog objavljivanja pisma u kojem EU traži od Rima odgovore na određena pitanja vezana za italijanski budžet...Nekoliko sati pre početka samita EU, italijansko Ministarstvo finansija objavilo je pismo koje mu je, pod...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.