EK kaznila tri banke zbog manipulacija kamatama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Dec.2016, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK kaznila tri banke zbog manipulacija kamatama

Regulatorna tela Evropske komisije kaznila su danas banke JPMorgan, HSBC i Kredi Agrikol (Credit Agricole) ukupnom kaznom od 485 miliona evra zbog dogovaranja da manipulišu visinom kamatnih stopa.  Komesarka EU za zaštitu konkurencije Margarete Vestager rekla je da su banke ilegalno razmenjivale osetljive informacije i dogovarale se da bi ostvarile profit na tržištu sa specijalizovanim finansijskim proizvodima. EU je kaznila banku Džej-Pi Morgan Čejs (JP Morgan Chase) sa oko 337...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kažnjene banke u EU sa blizu 500 miliona evra

Izvor: EurActiv Srbija, 07.Dec.2016

Evropska komisija je kaznila francusku banku Kredi agrikol (Credit Agricole), britanski HSBC i američki Džej-Pi Morgan (JPMorgan) zbog dogovora o nameštanju kamatnih stopa. Brisel je ovim želeo da finansijskom sektoru pošalje "jasnu poruku" da mora poštovati evropske propise o konkurenciji.. Opširnije..

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.