Dvoje nestalih tinejdžera iz Niša umalo da odu u Teheran

Izvor: Večernje novosti, 04.Okt.2015, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje nestalih tinejdžera iz Niša umalo da odu u Teheran

Umesto u Zapadnu Evropu, gde su naumili da pobegnu, umalo nisu završili u Iranu! Ipak, velika drama devojčice Anđele Stojnev (13) i dečaka Momčila Petkovića (17) iz Niša, koji su nestali 25. septembra, srećno je okončana. Tinejdžeri, koji su bili u ljubavnoj vezi, pronađeni su u petak kasno popodne u prihvatnom centru izbegličkog kampa u Bušmancima, kod Sofije. Nadali su se da će sa ostalim izbeglicama da se domognu neke od zemalja EU. Međutim, situacija se zakomplikovala kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << su bugarske vlasti odlučile da ih deportuju u Iran! Tada su deca rekla ko su i odakle su, a Momčilo je telefonom pozvao oca, koji je odmah obavestio policiju i Ministarstvo spoljnih poslova. Zahvaljujući korektnosti bugarskih vlasti, Anđelu i Momčila u subotu su posetili Vladimir Ćurgus, ambasador Srbije u Bugarskoj, konzul Aleksandar Stamatović i dečakov otac iz Niša. Napravljen je presedan, jer je prihvatni centar kod Sofije zatvorenog tipa i zabranjena je bilo kakva poseta izbeglicama. - Deca su dobrog zdavlja, a otac dečaka je izvršio njihovu identifikaciju - kaže, za “Novosti” konzul Aleksandar Stamatović. - Pokrenuli smo proceduru za njihov povratak kući, biće im izdate putne isprave. Ovaku specifičnu situaciju dosad nismo imali, ali najbitnije je da su deca pronađena i da je sa njima sve u redu. Prema nezvaničnim saznanjima, maloletnici su peške ilegalno prešli srpsko-bugarsku granicu. I to najverovatnije u blizini graničnog prelaza Kadibogaz, na nekih 25 kilometara od Knjaževca. Potom su se u prihvatnom centru, gde su smešteni Iranci, prijavili kao izbeglice i dali lažna arapska imena. - Kad se sin javio, moj suprug se odmah zaputio u Bugarsku - kaže za “Novosti” Momčilova majka Aleksandra. - Podjednako sam sa se brinula za svog sina i to drugo dete. A svašta je moglo da im se desi. Deca su iz svojih kuća pobegla prošlog petka ujutru, jer su im roditelji branili da se zabavljaju. VOLI JEDNOG NAJVIŠE RODITELjI su bili protiv veze zaljubljenih tinejdžera, jer je Anđela premlada. Na svom “Fejsbuk” profilu ova devojčica je nedavno napisala “Volim sve dečake, ali samo jednog najviše”. Potom je i odgovorila Momčilu “Tebe najviše”. Zanimljivo je da nestala deca na “Fejsbuku” nisu postavljala svoje fotografije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dvoje nestalih tinejdžera iz Niša umalo da odu u Teheran

Izvor: Radio 021, 04.Okt.2015

Umesto u Zapadnu Evropu, gde su naumili da pobegnu, tinejdžeri iz Niša umalo nisu završili u Iranu...Ipak, velika drama devojčice Anđele Stojnev (13) i dečaka Momčila Petkovića (17) iz Niša, koji su nestali 25. septembra, srećno je okončana...Tinejdžeri, koji su bili u ljubavnoj vezi, pronađeni...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.