Duma usvojila zakon o privatnosti na internetu

Izvor: B92, 03.Jul.2015, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duma usvojila zakon o privatnosti na internetu

Poslanici ruske Dume usvojili su novi zakon koji obavezuje internet pretraživače da uklone rezultate pretraživanja o određenoj osobi na zahtev te osobe.

Taj zakon, za koji kritičari navode da je kontroverzan, jer bi mogao da se koristi da se blokiraju informacije kojima se kritikuje vlada ili državni zvaničnici, usvojen je velikom većinom glasova, prenela je agencija AP.

Iako je sličan zakon nedavno usvojen i u Evropskoj uniji, ruski zakon je sveobuhvatniji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budući da omogućuje brisanje i onih informacija za koje se smatra da su od javnog interesa, navodi američka agencija.

Novi zakon omogućuje pojedincima da od internet pretraživača poput Gugla traži da ukloni rezultate pretraživanja njihovog imena, ukoliko ta informacija o njima "nije više relevantna", bez preciziranja za koje linkove žele da budu uklonjeni.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska Duma usvojila kontroverzni zakon o internetu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jul.2015

Poslanici ruske Dume usvojili su novi zakon koji obavezuje internet pretraživače da uklone rezultate pretraživanja o određenoj osobi na zahtjev te osobe...Ovaj kontroverzni zakon   koji se može  koristi za blokiranje  informacija kojima se kritiziraju ruska  vlada ili državni dužnosnci ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Novi zakon u Rusiji omogucice jos vecu CENZURU Evo o cemu se radi

Izvor: medio.rs, 03.Jul.2015

Iako je sličan zakon nedavno usvojen i u Evropskoj uniji, ruski zakon je sveobuhvatniji, budući da omogućuje brisanje i onih informacija za koje se smatra da su od javnog interesa..Poslanici ruske Dume usvojili su novi zakon koji obavezuje internet pretraživače da uklone rezultate pretraživanja...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.