Dragi: Obostrana korist od članstva Britanije u EU

Izvor: Blic, 22.Apr.2016, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragi: Obostrana korist od članstva Britanije u EU

Članstvo Britanije u Evropskoj uniji je od uzajamne koristi za obe strane, izjavio je danas predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi, dodajući da bi potencijalni izlazak Britanije iz EU mogao imati samo ograničen uticaj na oporavak evrozone.

- Učešće Britanije u Evropskoj uniji doživljavamo kao nešto što je od obostrane koristi i nastavićemo da govorimo to i narednih nedelja - rekao je Dragi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na konferenciji za novinare u Frankfurtu.

On je upozorio i na mogućnost kolebanja na tržištima uoči i nakon održavanja referenduma o članstvu Britanije u EU, 23. juna.

Pročitajte još:

- Očekujemo nastavak tržišnih kolebanja pre referenduma, ali verovatno i posle referenduma - kazao je Dragi, dodajući da ne želi da spekuliše u pogledu ishoda referenduma.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.