Dom lordova remeti zamišljeni kalendar Tereze Mej za Bregzit

Izvor: Beta, 20.Feb.2017, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom lordova remeti zamišljeni kalendar Tereze Mej za Bregzit

Zakon o pokretanju procedure za istupanje Velike Britanije iz EU od danas je pred Domom lordova, gornjim domom britanskog parlamenta,  što bi moglo da poremeti planirani kalendar premijerke Tereze Mej koja je najavila da će proceduru pokrenuti u martu. Ne očekuje se da će Dom lordova, čiji članovi se ne biraju na neposrednim izborima, oboriti tekst zakona o Bregzitu, ali bi mogao da uloži amandmane, što bi značilo da se tekst vraća Donjem domu na potvrdu i da su rokovi britanske premijerke tesni. Ona nije računala da će Parlament morati da se izjašnjava o Bregzitu, ali je taj korak morala da prihvati ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dom Lordova remeti zamišljeni kalendar Tereze Mej za Bregzit

Izvor: EurActiv Srbija, 20.Feb.2017

Zakon o pokretanju procedure za istupanje Velike Britanije iz EU od 20. februara je pred Domom lordova, gornjim domom britanskog parlamenta, koji bi mogao da poremeti planirani kalendar premijerke Tereze Mej koja je najavila da će proceduru pokrenuti u martu.. Opširnije..

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.