Devenport večeras otvorio Festival evropskog filma

Izvor: juGmedia, 22.Maj.2015, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport večeras otvorio Festival evropskog filma

NIŠ – Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport otvorio je večeras Festival evropskog filma, na kome će biti prikazno 12 domaćih i stranih filmova – dobitnika nagrada na prestižnim festivalima u Evropi.

Filmovi će biti prikazani u Niškom kulturnom centru i bioskopu „Kupina“ , a gledaoci će moći da ih pogledaju besplatno.

Devenport je podsetio da Niš ima značajnu filmsku tradiciju i da je zaslužio ovakav događaj.

Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Unija posvećuje veliku pažnju kulturi jer je to jedan od njenih stubova, kazao je Devenport.

Festival je otvorio hrvatski film „Kauboji“, dok će na zatvaranju biti prikazano italijansko-francusko ostvarenje „Ljudski kapital“.

Filmovi koja će Nišlije imati priliku da pogledaju na ovogodišnjem Festivalu evropskog filma do 27.maja bave se prvenstveno preispitivanjem događaja iz neposredne prošlosti, problemima izbeglica i političkim temama.

U organizaciji festivala učestvuju Niški kulturni centar, EU info kutak Niš, Kupina film, Francuski institu u Nišu i Media i reform centar Niš.

Festival evropskog filma u Nišu se održava petu godinu zaredom, dok se u ostalim gradovima u Srbiji – Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Vranju i Prokuplju, organizuje po četvrti put.

(Kraj)Mia
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.