Devenport otvorio Sajam projekata koje je EU od 2000. godine finansirala (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 22.Maj.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport otvorio Sajam projekata koje je EU od 2000. godine finansirala (VIDEO)

Evropska unija do sada je u Srbiju uložila tri milijarde evra, a u narednih pet godina našoj zemlji pomagaće sa po 200 miliona evra godišnje rekao je šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport. On je u Nišu otvorio Sajam projekata koje je Evropska unija od 2000. godine finansirala u ovom delu Srbije.
Među projektima koje je finansirala ima onih >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << koje su se sprovodili u ovom delu Srbije. Neki od njih promovisani su na Sajmu pod nazivom “Evropska unija i Srbija na delu“ koji je održan u Nišu.
Cilj pomoći koju EU pruža jeste olakšavanje puta Srbije ka uniji. Pregovori o priključenju otvoreni su prošle godine a sada predstoji otvaranje poglavlja.
Kako Devenort kaže EU će do 2020. godine ulagati po 200 miliona evra godišnje. Proriteti su, dodaje, jačanje lokalne samouprave, infrastruktura, transport i energetika.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.