Devenport: Srbija efikasna i humana u izbegličkoj krizi

Izvor: Večernje novosti, 07.Okt.2015, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport: Srbija efikasna i humana u izbegličkoj krizi

BEOGRAD - Srbija je u suočavanju sa izbegličkom krizom pokazala efikasnost i humanost, izjavio je danas šef Delegacije EU u Beogradu Majkl Devenport i istakao da je Srbija na dobrom putu što se tiče evropskih integracija. "Srbija je u svom suočavanju sa izbegličkom krizom pokazala efikasnost u upravljanju tom krizom i humanost, ne samo u ulozi vlade, već i u pristupu običnih građana, što sam u prilici da vidim svojim očima", rekao je Devenport novinarima u Beogradu. On je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da se sada očekuje otvaranje prvih poglavlja u pregovorima Srbije o članstvu u EU, do kraja ove godine. Devenport je, takođe, najavio sutrašnju veliku konferenciju ministara spoljnih i unutrašnjih poslova EU u Luksemburgu, sa učešćem tranzitnih zemalja, među kojima će biti i Srbija. "Srbija aktivno učestvuje u pripremanju konferencije i očekujemo zajedničku deklaraciju i zajedničke preporuke kao rezultat konferencije", kazao je Devenport. Šef Delegacije EU u Srbiji ponovio je da podizanje zidova i zatvranje granica nije adekvatno rešenje za aktuelnu situaciju sa izbeglicama.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Devenport: Izveštaj o napretku nakon 19. oktobra

Izvor: Blic, 07.Okt.2015

Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije biće objavljen u nedelji od 19. oktobra, izjavio je večeras šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport i istovremeno izrazio uverenje da će do kraja godine biti otvorena prva poglavlja u pregovrima o članstvu u EU...Na debati na temu "Srbija i EU - koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.