Devenport: Sa novom EK ubrzanje evropskih integracija

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport: Sa novom EK ubrzanje evropskih integracija

Šef delegacije EU u Srbiji Majl Devenpot izrazio je danas uverenje da će sa radom novog sastava Evropske komisije doći do intenziviranja odnosa i ubrzanja evropskih integracija.

Navodeći da će nova Evropska komisija započeti da radi sutra, Devenport je rekao da je to "velika prilika za sve nas, ne samo da nastavimo nivo angažovanja što se tiče proširenja, već i da intenziviramo odnose i brzinu evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << integracija".

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović je, na predstavljanju rezultata zajedničkog projekta EU i Ministarstva prosvete posvećenog unapredjenju visokoškolskog obrazovanja, rekla da Srbija deli iste ciljeve koje je izneo novi predsednik EK Žan Klod Junker - stabilizacija evropske ekonomija i nova radna mesta.

- To je ono za šta i mi želimo da se borimo i čemu teži ova vlada - istakla je Joksimović.

On je dodala da je najbolji put za to ulaganje u obrazovanje i znanje.

Evropski parlament je 22. oktobra izglasao novi sastav Evropske komisije, na čelu sa predsednikom Žan-Klod Junkerom, a izvršno telo EU i zvanično će preuzeti dužnost 1. novembra.

Junker, bivši premijer Luksemburga, zameniće na toj funkciji Žozea Manuela Baroza.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sa novom EK ubrzanje EU integracija

Izvor: B92, 31.Okt.2014

Šef delegacije EU u Srbiji Majl Davenport uveren je da će s radom novog sastava Evropske komisije doći do intenziviranja odnosa i ubrzanja evropskih integracija..Navodeći da će nova Evropska komisija započeti da radi sutra, Davenport je rekao da je to "velika prilika za sve nas, ne samo da nastavimo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.